Jaarkalender

Voor de cliënt: Weet jij precies waar je geld naartoe gaat? Kan jij al je uitgavenposten benoemen? Wellicht niet, tenzij je een budgetoverzicht opmaakt waarin je al je uitgaven noteert. Hiermee maak je zichtbaar welke uitgaven je doet en welke inkomsten je mag verwachten. Na een tijdje kan je hierdoor je uitgaven en spaargedrag gemakkelijker plannen.

Niet iedereen vindt het handig om in een agenda de dagelijkse uitgaven en inkomsten te noteren. Toch is zicht krijgen op je bestedingen de eerste stap om meer greep te krijgen op je budget.

Een alternatief voor de budgetagenda is de jaarkalender. Dat is een blanco overzicht op groot formaat. In elke kolom staat een maand. Op de rijen staan de dagen. Zo kan je jouw regelmatige uitgaven en inkomsten invullen. Hieruit leer je bijvoorbeeld dat je loon of uitkering elke 26ste van de maand wordt gestort, of dat je op de 10de van de maand je huishuur moet betalen, dat de 16de van elke maand de kinderbijslag wordt gestort, dat je op 12 oktober de factuur voor de jaarlijkse verkeersbelasting kan verwachten en dat je op 26 mei het vakantiegeld ontvangt. Op deze manier leer je welke jouw dure maanden zijn en welke de maanden waarin je kan sparen. Hierdoor kan je beter plannen en budgetteren.

Je kan de jaarkalender hieronder downloaden (let op: A3-formaat).

Als je graag een stappenplan volgt bij het invullen van de jaarkalender, bekijk dan Aan de slag met het jaaroverzicht.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now