Bus, tram, metro De Lijn -Omnipas 65+

Voor personen van 65 jaar of ouder heeft De Lijn de 'Omnipas 65+' ontwikkeld. Hiermee kan je één jaar onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn. 

Aanvragen kan online of schriftelijk per post. Alle info vind je op de website van De Lijn.

Trein NMBS - seniorenbiljet

Wie 65 jaar of ouder is, reist extra voordelig met het seniorenbiljet van NMBS.  Je betaalt € 6,20 voor een heen- en terugreis in heel België. je kan dit ticket online kopen, of aan de automaten of het loket.

 

Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden, zo mag je op weekdagen pas na 9 uur reizen en zijn er enkele weekends waarin het biljet niet geldig is. Je vindt alle info op de website van de NMBS.

Trein NMBS - gegarandeerde zitplaats

Als je het moeilijk hebt om te lopen of lang rechtop te staan, geeft de Voorrangskaart voor een zitplaats je garantie op een zitplaats op de trein. Je kan zo'n kaart aanvragen aan het loket met een aanvraagformulier en een doktersattest. Alle info en nodige documenten vind je hier.

Minder Mobielen Centrale

Moet je een verplaatsing maken en ben je beperkt in je mobiliteit en je inkomen? Dan kan de Minder Mobielen Centrale een oplossing voorzien. Dit is een dienstverlening aangeboden door de gemeente, het OCMW of een andere organisatie.

Please reload

Mobiliteit - voor ouderen

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now