Rechten uitputten

De Belgische overheden werkten een systeem uit van allerlei sociale rechten. Dat zijn premies, tegemoetkomingen en voordelen die gelden voor specifieke doelgroepen en in bepaalde thema's. Omdat deze premies en voordelen niet (altijd) automatisch worden toegekend en omdat er zoveel verschillende tegemoetkomingen zijn, is het niet gemakkelijk om je rechten uit te putten.

Voor de schuldbemiddelaar: je kan hier een document downloaden dat je aan cliënten kan meegeven. Ze vinden daarop de link naar deze pagina. Wil je graag wat meer informatie meegeven met je cliënt, kan je ook de brochure 'Wie zoekt die vindt' meegeven, hierin worden de belangrijkste voordelen en tegemoetkomingen opgelijst.

 

Voor de cliënt: hieronder vind je voor verschillende doelgroepen een overzicht van premies en voordelen waarop je mogelijk een beroep kan doen. Klik op het icoontje of de tekst, en ontdek ze allemaal.

Als je graag hulp hebt bij het uitzoeken van je rechten, kan je steeds terecht bij je OCMW, het CAW of de sociale dienst van je ziekenfonds.

Op www.rechtenverkenner.be kan je jouw postcode invoeren en kan je per doelgroep en thema opzoeken op welke sociale rechten je mogelijk recht hebt.

Brochure_wie zoekt die vindt.jpg
biz_logo.png

BudgetInZicht West-Vlaanderen ontwikkelde een intakeformulier rechten verkennen. Dit formulier helpt in kaart brengen op welke rechten, premies en voordelen de cliënt recht heeft.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now