Signaalkaart

Voor de schuldbemiddelaar: Niet alle cliënten kunnen een onlinevragenlijst invullen en niet elke schuldbemiddelaar vindt het wenselijk om cliënten te vragen een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Er zijn tal van redenen waarom de vragenlijst niet kan gebruikt worden.

 

Om je toch handvatten aan te reiken aan de hand waarvan je kan inschatten of een cliënt moeilijkheden heeft  met rekenen, lezen, schrijven of administratieve vaardigheden, is er de signaalkaart. In deze lijst vind je enkele alarmsignalen, knipperlichten die kunnen aangeven dat een cliënt bepaalde moeilijkheden ervaart.

Hoe gebruik je deze signaalkaart?

Het is niet de bedoeling dat je deze kaart vlak voor je legt tijdens een gesprek. Hij vormt in feite een onzichtbare handleiding. Het is raadzaam je de inhoud eigen te maken en in de reacties en antwoorden van cliënten aandacht te hebben voor de genoemde alarmsignalen. Benoem wat je opmerkt en geef aan dat de cliënt zeker niet de enige is. Geef aan dat je samen op zoek wil gaan naar wat voor de cliënt werkt en haalbaar is. Benadruk ook dat er veel organisaties zijn waar ze hem/haar kunnen helpen en verwijs door.

2019_NIEUW_Signaallijst_informatie verwe
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now