Voor het eerste gesprek

Na een beschikking van toelaatbaarheid of bij de start van een schuldbemiddelingstraject komt een cliënt  bij een schuldbemiddelaar terecht. 

Met het oog op een optimale communicatie tussen cliënten en bemiddelaar en het scheppen van de meest gunstige voorwaarden om het traject aan te vatten, is het relevant om:

INFORMEREN OVER DE PROCEDURE

biz_logo.png

Om de financiële situatie van de cliënt in kaart te brengen, ontwikkelde BIZ West-Vlaanderen een Exceltabel als handig hulpmiddel. De categorieën zijn dezelfde als in hun tabbladensets. Deze tool kan zowel bij de voorbereiding als tijdens de procedure gebruikt worden. 

BudgetInZicht ontwikkelde een brochure met bijhorend filmpje waarin in klare taal wordt uitgelegd wat de procedure CSR concreet inhoudt. Hiermee willen ze de verzoeker vooraf goed informeren over zijn rechten en plichten.

Deze checklist van BIZ West-Vlaanderen geeft een overzicht van alle noodzakelijke informatie over de procedure CSR die vooraf moet worden besproken door de verzoeker en de bemiddelaar.

Deze checklist van BIZ West-Vlaanderen biedt een overzicht van alle informatie en documenten die de cliënt dient te verzamelen opdat er een volledig en accuraat verzoekschrift kan worden neergelegd bij de arbeidsrechtbank.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now