Vrije tijd - voor ouderen

Financiële tussenkomsten door ziekenfondsen

Veel ziekenfondsen beschikken over een uitgebreid aanbod aan bijkomende terugbetalingen. Zo komen diverse ziekenfondsen tussen in de kosten van het lidgeld/deelnamegeld voor een sportclub, jeugdvereniging, sportkamp, bosklassen, speelpleinwerking, (eendaagse/meerdaagse) schooluitstappen, enzovoort. Vaak zijn er terugbetalingen voor volwassenen en kinderen voorzien.

Op de website van je ziekenfonds vind je meer informatie. Ook de medewerkers van je ziekenfonds kunnen je helpen uitpluizen welke terugbetalingen voor jou zinvol zijn en hoe je ze kan aanvragen. Soms zijn de terugbetalingen behoorlijk hoog, het loont dus zeker de moeite om dit na te kijken.

January 01, 2020

Vrijetijdspas of UiTPAS

Verschillende gemeenten en steden werken met een vrijetijdspas of UiTPAS. Hiermee krijg je korting op activiteiten die door je lokaal bestuur worden georganiseerd.


Om te bekijken of jouw gemeente ook een vrijetijdspas heeft, neem je best contact op met het OCMW of Sociaal Huis van je gemeente. Zij kunnen je ook vertellen of je recht hebt op deze pas.

Voor de UiTPAS kan je terecht op de website van Cultuurnet.

Sociaal tarief voor telefonie

Als je ouder bent dan 65 jaar heb je recht op het sociaal tarief voor telefonie als je aan drie voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden hebben te maken met je inkomen en je gezinssamenstelling, en je mag nog niet genieten van het sociaal tarief. Je vraagt dit sociaal tarief aan bij je aanbieder. Meer info over het aanvragen vind je hier.

Cultuurkorting 55+

Je bent 55 jaar of ouder? Dan heb je recht op een korting wanneer je deelneemt aan een culturele activiteit die via het Vlaams Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen financieel wordt ondersteund!

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now